Elektrotechnische installatie
Alleen het plaatsen van zonnepanelen is niet voldoende. De door UV instraling opgewekte elektriciteit, die gelijkstroom wordt genoemd, moet immers eerst met behulp van een zogenaamde omvormer worden omgezet in wisselstroom die wel rechtstreeks bruikbaar is op de bestaande elektrische binneninstallatie.
Omvormers zijn er in allerlei typen. Het is daarom van belang de juiste omvormer te kiezen. Elke situatie is weer anders en bij de aanschaf moet worden gelet op een aantal factoren. Bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen en de verwachte opbrengst. Vanuit Janssen Elektrotechniek & Beveiliging helpen wij u bij het kiezen van een omvormer die het meeste rendement oplevert en het beste past in het gekozen systeem. Elke situatie wordt door ons afzonderlijk bekeken.
De omvormer wordt door onze specialisten op de meterkast aangesloten van het reguliere elektriciteitsnetwerk. Maar wat voor functie heeft een omvormer nu precies? Er zullen situaties zijn dat er door de zonnepanelen meer stroom wordt opgewekt dan er gebruikt wordt. De omvormer zorgt er dan voor dat te veel geproduceerde elektriciteit wordt afgegeven aan het elektriciteitsnetwerk waarop u bent aangesloten. En komt u tekort dan wordt dit eenvoudig aangevuld. Bij terug levering van over geproduceerde elektriciteit aan het elektriciteitsnet zal er een verrekening plaatsvinden met uw elektriciteitsleverancier. Overproductie kan op verschillende manieren worden gemeten, bijvoorbeeld met een terugloopmeter of een zogenaamde slimme meter. Dit is afhankelijk van uw energieleverancier.
Bij overproductie wordt elektriciteit bespaard en wie minder elektriciteit afneemt betaald ook minder. Nog leuker wordt het als u de elektriciteitsopbrengsten kunt volgen. Zo zit er op de meeste omvormers een display waarop deze kunnen worden uitgelezen of kan deze via het internet draadloos worden gekoppeld, waardoor u op uw computer of mobiele telefoon op ieder moment van de dag de opbrengst kunt zien. Vraag onze adviseurs gerust naar alle mogelijkheden.